Google Searching

Papaya (Carica papaya L.)

Papaya (Carica papaya L.)
This one fruit of course very familiar to us.Almost every day we will find in the market both traditional and modern market, because this fruit does not have a season so every moment can be met.Maybe for us only to the extent the fruit of papaya fruit are delicious eaten as a dessert after meals or sweets made and in cooking vegetables.Papaya is known in different names in each area such as: Gedang (Sunda), Kates (Java), kabaelo (Aceh), Botik (Batak), wood Puntu (Lampung), Tower (Dayak), Kapaya (North Sulawesi), Popaya (Gorontalo), Kaliki rianre (Bugis), Papae (Ambon), and Tapaya (Ternate).

It turns out the papaya fruit has a lot of property as a fruit.But as part of a nutritious include: Leaves, fruits, seeds, sap and roots.

Leaf: Useful aunt7uk treat fever, malaria, give give, ASI does not smoothly, stomach pains and maintenance of the body after childbirth.
Ripe fruit is useful to overcome constipation, indigestion, and ulcers.Mengkal fruit is useful to: overcome a little milk, enlarged liver, and spleen, skin diseases, and smooth the skin.Seeds useful for: Overcoming worms and gray hair prematurely.Sap to treat warts, Ekzema, acne and burns.Its root is useful for treating kidney stones and snake bites.

Pepaya( Carica papaya L)
Buah yang satu ini tentunya sangat tidak asing lagi bagi kita.
Hampir setiap hari kita bisa menjumpainya di pasar baik yang tradisional maupun pasar modern, karena buah ini tidak memiliki musim jadi setiap saat bisa di jumpai.
Mungkin bagi kita Buah pepaya hanya sebatas buah saja yang enak dimakan sebagai makanan pencuci mulut sehabis makan atau dibuat manisan dan di masak sayur.
Pepaya dikenal dalam Nama yang berbeda di daerah masing masing seperti: Gedang (Sunda),Kates (Jawa), Kabaelo (Aceh), Botik (Batak), Punti kayu ( Lampung), Gadang (Dayak), Kapaya (Sulawesi Utara), Popaya (Gorontalo),Kaliki rianre (Bugis), Papae (Ambon) dan Tapaya (Ternate).

Ternyata buah pepaya memiliki banyak khasiat sebagai buah.
adapun bagian bagian yang berkhasiat antara lain : Daun, Buah, Biji, Getah dan akar.

Daun: Berguna untuk mengobati demam, malaria, beri beri, ASI tidak lancar, perut mulas dan pemeliharaan badan setelah melahirkan.

Buah yang matang berguna untuk mengatasi sembelit, gangguan pencernaan, dan sariawan. Buah yang mengkal berguna untuk : mengatasi ASI yang sedikit, pembesaran hati, dan Limpa, penyakit kulit, serta menghaluskan kulit. Bijinya berguna untuk : Mengatasi cacingan dan ubanan sebelum waktunya. Getah untuk mengobati Kutil,Ekzema, Jerawat dan luka bakar.Akarnya berguna untuk mengobati batu ginjal dan gigitan ular.

Source: Holistic Herbal concoction conquered the disease by Prof. HM Hembing Wijaya Kusuma

Posting Lainnya:

Komentar